London

Denne kommer et par uker på etterskudd. Pleier jo å oppdatere mens vi er underveis men ble litt mye å drikke et par av dagene her.

Hadde reservert full pakke til Alt-Fest og da det ble avlyst ble det satt sammen en minifestival i London med en brøkdel av artistene som skulle spilt på Alt-Fest, samt noen nye. Dermed avbestilte vi hotellet i Kettering og booka oss inn i London isteden. Fant et ganske rimelig rom i Camden for en gangs skyld så da ble det selvfølgelig der vi skulle bo.

DSC_6423

Startet fredag morgen på Gardermoen med litt tradisjonell frokost fra Pizza Hut (helt sykt hvor mye jeg skal skrive om mat i denne posten her). Den ser ganske tørr ut men smakte ganske digg.

Etter en liten flytur landa vi på Gatwick, tok toget til London Victoria og drassa koffertene med oss på undergrounden til vi var i Camden. Sjekka inn på Holiday Inn som lå rett ved siden av kanalen, 50 meter unna Camden High Street. Normalt sett pleier vi å bo et annet random sted men siden vi ender opp i Camden hver dag uansett så var det ganske digg å bo der for en gangs skyld. Her har man alt man trenger innen 2 minutters gange. Hoppet lett over kanalen og tok oss noe å drikke. Ble en Aspall cider på meg. Har ikke smakt den før og den var sykt god. Smakte skikkelig british haaa.

DSC_6441

Etter å ha fylt tanken med alkohol gikk vi for å bruke opp litt feriepenger. Er ikke så lett å finne minibanker inni alt rotet der og den ene vi fant hadde 300 stykker i kø. Stilte oss bakerst i køen og endte dermed opp ved siden av et kart over stedet. Stod på kartet at det var en ATM i 2. etasje også så vi gikk opp for å se og der var det ingen. Der oppe var det også en bod som solgte litt bling og mens vi stod der å kikka kom det en gjeng snørrunger (13-15) og skulle gi oss high five mens de utbrøt “rock n roll”. Jeg ble sånn her i ansiktet o_______O

DSC_6462

Ble middag på Burger King (sykt originalt) før vi dro 2 tbanestopper til Electrowerkz for å leke festival. Lokalet var temmelig anonymt fra utsiden og gjemte seg bak en umerket dør innerst i en bakgate. Denne kvelden var halveis industrial (i overetasjen) og neofolk (i underetasjen). Industrial er _kan_ være gøy på fest men neofolk er litt mer på min bølgelengde. Siden de avsluttet nede før det var over oppe fikk vi med oss begge deler.

1

Først så vi en dame med horn jeg aldri har hørt om. Hyggelige saker.

2

Hørt litt på Naevus på Spotify men har ikke helt fenget der. Live var det veldig bra! Må nok teste litt mer.

4

Spiritual Front er også noe jeg egentlig aldri har hørt på noe særlig aktivt men navnet har alikevel festet seg godt i hjernen som noen ting gjør. Man vet man kommer til å utforske det en dag på en måte. Litt vanskelig å forklare. De var også utrolig bra! Kommer definitivt til å følge med på dem fremover.

3

Veldig god stemning generelt sett. Mye svensker og veldig mye folk med tysk tekst på t-skjortene, cargo pants og korte sveiser. Man kan vel si at industrialscenen har en viss “tysk” look høhø.

Noen cider og black sambuca shots senere prøvde vi oss i andre etasje. Fikk med oss litt DKAG før Agonize gikk på scenen. Agonize er en ganske populær fyr såvidt jeg har skjønt og det var faktisk ganske greit live jaffal. Blodet spruta overalt men var ikke så lett å ta bilde av det med iPhonen akkurat.

5

6

Sykt skummelt å kjøre rulletrapp i fylla. De er skikkelig lange og bratte, men ingen døde denne gangen.

Lørdag sov vi leeeenge og gikk deretter å spiste “World Famous” frokost på The Oxford Arms, en gammel pub rett ved hotellet. Disse gamle pubene er over alt og det er så hyggelig at jeg dauer!!

DSC_6472

DSC_6481

Frokosten var en ekte engelsk frokost med egg, bacon, potetdings, bangers, bønner, toast og blodpølse. Hadde jeg spist dette til frokost hver dag hadde jeg blitt glad og tjukk. Blodpølsa var litt skummel men faktisk ganske digg.

7

Etter frokost stakk vi til en matbutikk for å hamstre cola til hotellrommet. På vei tilbake fant jeg endelig noen spisse fine winklepickers (“The pointed toe was called the winkle picker toe because in England periwinkle snails, or winkles, were a popular seaside snack which is eaten using a pin or other pointed object to extract the soft parts out of the coiled shell carefully, hence the phrase: “to winkle something out”, and from that, winklepickers became a humorous name for shoes with a very pointed tip.” – Wikipedia) som var awesome så da måtte jeg kjøpe de. Titta også litt etter en tynnere skinnjakke da de jeg har ikke akkurat er sommervennlige, men det finnes ikke tynne til gutter tydeligvis.

Disse skinnbutikkene er litt skumle for de gir seg faen ikke før de har solgt et eller annet. Alt i butikkene har prislapper som er ganske stive. Du får dog aldri gå rundt å kikke på disse da en selger er på deg så fort du kommer inn døra. De er helt sykt flinke til å selge stuff også. Da vi kom inn og spurte etter tynn skinnjakke til meg og ikke fant noe dro selgeren frem en annen type jakke i tynnere skinn og skulle absolutt ha meg til å kjøpe den. Prislappen var 450 pund som er rimelig stivt, men han dro med en gang frem kalkulatoren og slo av til halv pris. Om man nøler litt mer slår han av til en fjerdedel av originalprisen. Siden jeg var bestemt på ikke å kjøpe jakka fikk jeg virkelig testa hvor langt ned de er villige til å gå. Avslo tilbud etter tilbud til vi til slutt var nede på 80 pund. Det er en ganske god deal for en hvilken som helst skinnjakke egentlig, men klarte til slutt å lure oss ut av butikken uten å kjøpe noe.

Skulle også finne litt mer piercingstuff og gikk innom en i High Street som het “Blue Skin”. Dritdårlig sjappe. De hadde ikkeno utvalg og ikkeno peiling i det hele tatt. Masse piercing og tattoo sjapper i gata der men tror ikke jeg ville anbefalt noen å bruke dem uten å gjøre litt research først.

DSC_6494

Til middag stakk vi på Yo! Sushi som lå rett ved siden av hotellet. Dette er visst en britisk kjede. Selv har jeg bare lagt merke til den som er på Gardermoen, men det er visst den eneste de har i Norge iallefall. Antar at den er basert på et japansk konsept, men hvor autentisk det er aner jeg ikke. Uansett gøy med sånn bånd som går rundt med mat på. Man kunne plukke fra båndet og bestille av servitør. De hadde masse ymse japansk mat, ikke bare sushi. De hadde dog ikke cider. Ganske dyrt, men ganske digg og lettvint.

Deretter dro vi tilbake til Electrowerkz og fant oss noe å drikke. Fikk med oss litt av Beauty of Gemina før vi møtte på et par nordmenn. Sykt hyggelige folk! Klientellet i kveld var kledd i litt trangere bukser, litt spissere sko og hadde litt lengre hår. Drikka her koster forresten iallefall halv pris av å drikke ute i Norge. Cidern min kosta vel 3£ og øl sånn ca det samme. Måtte spe på med shots for å komme over 10£ grensa for å bruke kort til betaling.

Var også litt fler folk i dag så tyder på at folk setter mer pris på god gammeldags depressiv goth enn industrial i England. Stakk opp og tittet på She Past Away som var morsomme å se live. Et av mine favorittband ever fra de siste åra. Lyden var litt ute av balanse men det er bare flisespikkeri. De er så forbanna søte at man bare vil kosemose dem.

8

Etter en lengre drikkepause var det endelig på tide med helgas høydepunkt, Clan of Xymox! Gikk glipp av dem på Elektrostat for noen år siden og har grått meg til søvn hver dag siden. De var sykt bra! Enkelt og greit. Mitt liv er nå 10% mer komplett.

9

Utenfor var det litt røykfylt..

10

Etterpå gikk vi å kjøpte litt merch og fylte på litt alkohol før vi tok tbanen hjem.

DSC_6502

Mirre gjør det hjemmekoselig på hotellrommet.

Søndag sov vi også lenge og løp rett inn i markedene for å finne litt mat. Det er sykt mye forskjellig street food inni der. Alt fra kinamat til mexikansk. Kjøpte selvfølgelig nudler med div digg kjøtt som vanlig. Etter frokost gikk vi systematisk gjennom hele området i tilfelle vi hadde oversett noe.

DSC_6511

DSC_6522

Du får kjøpt ALT MULIG crap her. Mye svarte alternative greier, men også godt utvalg om man liker å røyke weed eller spise sopp. Finnes også masse junk til mer normale smaksløker også. På vei tilbake til hotellet var det blitt middagstider så da kjøpte vi med oss ekte Fish n Chips! Har vært her noen ganger nå men aldri testa det før. Omnom.

DSC_6530

Etter å ha slappet av litt bestemte vi oss for å gå en tur langs kanalen mot Regents park. Sykt hyggelig og alle byer med respekt for seg selv burde ha koselige kanaler. På denne kanalen lå det lange båter som folk bodde i. Glemte å laste opp bilde av dette selvfølgelig så dere kan heller se på et flott bilde av oss.

DSC_6592

Og om ikke det var fint nok så kan dere se på et flott bilde av meg isteden.

DSC_6626

Noen hadde tegnet på veggen, men det var ganske fint så da er det greit.

DSC_6636

Tok det rolig på hotellet resten av kvelden. Spiste snacks og så på film!

Søndag pakket vi tingene våre og sjekket ut. Lot koffertene stå litt på hotellet mens vi tok en siste runde i noen butikker i Camden. Deretter dro vi med oss koffertene tilbake til togstasjonen Victoria sånn at vi slapp å drasse med oss disse hele dagen da vi skulle ta et sent fly hjem.

DSC_6682

Dro ned til sentrum der Mirre måtte innom lekebutikken Hamley’s for å kjøpe mer Harry Potter loot. Etter å såvidt ha overlevd det lille helvete det er å gå inn i butikken stakk vi til nerdebutikken Forbidden Planet. Hadde dog hverken penger eller plass til mer stuff så kjøpte ikkeno kult. Tok siste middagen på Friday’s før vi dro til flyplassen. Vi var heldigvis ute i god tid siden flyet ble en time forsinket. Note to self: Ikke ta siste Norwegianflyet hjem fra London, det er som regel forsinka.

Var en dødsbra helg og en grei trøst for at Alt-Fest ble avlyst. Neste gang får det bli WGT eller noen som har peiling på hva de driver med!